PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Najuspješnije tehnike za rano buđenje

Najbolja tehnika ranog ustajanja je jednostavno ustati. Skočiti iz kreveta sa entuzijazmom, podići ruke uvis i reći, “Da! Ja to mogu!” Ili možda ipak ne. To je malo previše za jutro, ali ako se fokusirate i posvetite tome, ta stvar će postati lakša vremenom. Pored nje, imamo još nekoliko drugih tehnika.

Vikend nije za spavanje

Prvo razmislite zašto biste željeli da postanete ranoranilac - da li je to Vaša istinska želja ili zapravo niste ni sigurni? Jer ako samo vrtite svoje misli oko toga kako bi to bilo dobro a ne preduzimate ništa, teško ćete prihvatiti ovaj manir. Ali, ukoliko zaista želite da ustanete rano i cijenite svoje vrijeme, mi Vam garantujemo da postoji način i da možete stvoriti naviku, dan za danom.

Najočigledniji trik - zaspite ranije

Najbolji način da pomjerite vrijeme buđenja je da to uradite postepeno, 10-15 minuta ranijeg buđenja tokom naredna 2-4 dana. Međutim, postati ranoranilac je gotovo nemoguće ukoliko ne zaspete ranije. Mnogim ljudima koji ostaju budni do kasno je veoma teško zaspati ranije nego što su navikli. Umjesto što biste zaspali 2 sata ranije i napravili naglu promjenu, pomjerite svoje vrijeme spavanja u manjim vremenskim intervalima. Dakle, ako normalno idete na spavanje u ponoć, provedite nekoliko noći pokušavajući da zaspite u 23:45h, zatim pređite na 23:30h, i tako dalje. Na taj način ćete mnogo bolje podnijeti promjenu i znatno brže stvoriti novu naviku.

Isključite sve uređajte

Makar 1 sat prije spavanja odložite svoj telefon, isključite televizor i sve slične uređaje koje koristite. Pokušavajte da se pridržavate ovog pravila svakog dana i garantujemo Vam da će biti sve lakše i lakše kako vrijeme bude prolazilo. 

Smanjite večernje obaveze

Ne pristajte na svaki večernji izlazak koji Vam se učini primamljivim. Ovo je posebno važno kada se osjećajte previše zauzeto i kada Vam takva dešavanja oduzimaju previše vremena. Potrudite se da se ograničite na jednu ili dve večernje obaveze nedeljno i vidite da li primjećujete bilo kakve razlike što se tiče odlaska u krevet.

Spavajte na pravom madracu

Izbor madraca ne mora biti težak, ali to je odluka koju treba donositi pažljivo. Air+ madraci imaju posebnu osobinu - premium visinu, što je posebno važno. Osim toga, pružaju idealnu podršku, ublažavaju tačke pritiska i obezbjeđuju udobnu atmosferu tokom cijele noći. Takođe, Octaspring® tehnologija donosi dizajn u obliku saća sa rupama, što čini madrac nevjerovatno prozračnim. Ovo omogućava hladan protok vazduha i čini ga idealnom opcijom ako se znojite tokom spavanja.