PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Pogreške zbog kojih ti je teže zaspati

Svi dobro znamo koliko nam energije mogu oduzeti problemi sa spavanjem. Iako za neispavanost često krivimo vanjske faktore za lošu kvalitetu sna najčešće su zaslužne sljedeće greške koje činimo prije spavanja.

Svi dobro znamo koliko nam energije mogu oduzeti problemi sa spavanjem. Iako za neispavanost često krivimo vanjske faktore za lošu kvalitetu sna najčešće su zaslužne sljedeće greške koje činimo prije spavanja.

Prevelika i kasna večera
Veličina posljednjeg obroka u danu uveliko utječe na kvalitetu sna. Nakon bogate večere ljudi se često znaju buditi s osjećajem neispavanosti i težine u tijelu.

Ako ovo želiš izbjeći bit će najbolje da počineš jesti veće doručke i manje večere kako bi se regulirala količina šećera u tvojoj krvi i samim time poboljšala kvaliteta sna.

Provjeravanje ko je online
Stalno provjeravanje notifikacija na mobitelu može utjecati na to koliko ćeš se dobro naspavati. Naime, stalno izlaganje plavom svjetlu elektroničkih uređaja vara naš mozak da je još uvijek dan.

Osim toga, ako svako malo provjeravaš poruke nikada se nećeš moći odmaknuti od ostatka svijeta i u potpunosti se opustiti.

Prevelika količina alkohola
Istina je da male količine alkohola mogu pomoći opustiti organizam od stresa nakupljenog tokom dana. Međutim, nekoliko čaša alkoholnog pića vrlo vjerojatno će te držati budnim do kasno u noć, a kada se probudiš nećeš funkcionirati najbolje.

Ako se želiš dobro naspavati bit će najbolje da u potpunosti zaboraviš na konzumiranje alkohola u kasnim večernjim satima. Ako ipak ne želiš izbaciti alkohol iz svoje večernje rutine pobrini se da tu jednu čašu popiješ bar 3 sata prije odlaska u krevet.

Žustra svađa
Svađe u kasnim večernjim satima mogu dovesti do problema sa spavanjem i nesanice. Ukoliko prije spavanja uđeš u neku žustru raspravu savjetujemo ti da duboko udahneš i nastavak prepirke ostaviš za sljedeće jutro.

Vitamini
Na kraju dana kada se cijeli organizam usporava nikako nije pametno konzumirati bilo kakve dodatke prehrani. Vitamini će povećati količinu energije u tvom tijelu stoga ih je ipak najbolje konzumirati u jutarnjim satima kada su ti zaista i potrebni.